tweedaagse energieshow bij joop elders

Installatiebedrijf Joop Elders houdt op zaterdag 16 en zondag 17 mei een ‘Energieshow’. De bezoekers kunnen kennis maken met alles op het gebied van duurzame energiebesparingen. “De bezoekers kunnen echt zélf ervaren wat er allemaal mogelijk is”, vertelt Frank Elders. “We houden demonstraties en geven handige praktijkvoorbeelden.” Kinderen kunnen hun energie kwijt op een springkussen.

Zo staan er onder andere een warmtepomp, zonneboiler en PV panelen. In de showroom zijn diverse demonstraties over de voordelen van zonne-energie, warmteterugwinning en verlichting. “Een gezond binnenklimaat is belangrijk en bovendien wordt een steeds hoger comfortniveau geëist”, vertelt Elders. “We willen met z’n allen graag bijdragen aan een schoner milieu, maar wat als dit ineens geld kost? De terugverdientijd voelen we immers in de portemonnee. Allemaal zaken die heel concreet uitgerekend en toegepast kunnen worden. Om Salland nou eens zelf te laten ervaren wat iemands persoonlijke mogelijkheden zijn, organiseren wij deze Energieshow.”

Iedere bezoeker maakt tijdens het energieweekend kans op het winnen van een HR-ketel (met gratis installatie). Ook kunnen de bezoekers gratis één gloeilamp omruilen voor een spaarlamp. Daarnaast kunnen er lampen besteld worden tegen een sterk gereduceerd tarief. Nathan, leverancier van warmtepompen, komt met een vrachtwagen naar Raalte. Geïnteresseerden kunnen hier zelf verschillende soorten, werkende warmtepompen bekijken en zich vrijblijvend laten voorlichten.

Eén van de onderdelen van de Energieshow is de warmteshow. Tijdens de show worden antwoorden gegeven op vragen als: ‘Wat is CO2-neutraal?’ en ‘Hoe kom ik in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA)?’ Tijdens de show kunnen de bezoekers zelf zien welke voordelen een verwarmingsinstallatie op kloofhout, houtsnippers of houtpellets oplevert. De mobiele stand met werkende installaties laat zien dat je maarliefst 60 procent kunt besparen op je huidige gasrekening.

Joop Elders is te vinden aan de Boeierstraat 2. De Energieshow is op zaterdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer info kun je vinden op staging2.joopelders.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.