ton hulsebos gezicht van grand cafe neuf

Ton Hulsebos (45) wordt het gezicht van Grand Café Neuf. Blom werd eerder dit jaar eigendom van Drankenhandel Korbeld. Die heeft kort daarna met de gebroeders Poppe van Hotel de Zwaan en René Nijboer van Nijboer Interieur overeenstemming bereikt over de exploitatie van de zaak.

In eerste instantie zal er weinig veranderen. In de zomermaanden blijft de zaak gewoon geopend en gaat Ton op oude voet, en met behoud van de naam Blom, verder. Na Stöppelhaene volgt er een ingrijpende verbouwing, die uiteraard door Nijboer Interieur wordt uitgevoerd. Als deze is afgerond, zullen ook de openingstijden en de naam worden aangepast. Als grand café zal Neuf in elk geval in het weekend tot laat in de avond geopend zijn.

Ton heeft in zijn jeugd zo’n tien jaar bij De Leeren Lampe gewerkt. Daarna werkte hij een jaar of tien voor Koenjer in Mariënheem. “Ik heb zeventien jaar een baan gehad bij de PTT. Dan was ik altijd vroeg thuis. Ideaal dus om ’s middags en ’s avonds te werken in de horeca. Ik vond het altijd machtig om te doen. Ik heb er dan ook enorm veel zin in. Het is een grote uitdaging. We zitten natuurlijk op een enorm mooi punt. Middenin het centrum. Vroeger was ik ober, zo meteen kom ik ook achter de toog te staan. Of dat heel anders is? Ik denk het niet. Het komt beide op hetzelfde neer. Je moet ervoor zorgen dat de gasten zich vermaken en genieten van wat je te bieden hebt. Niet meer, niet minder. Natuurlijk zal mijn leven enorm veranderen, het is de horeca, hè. Je bent altijd aan het werk als andere mensen vrij zijn.”

Met Grand Café Neuf keert een naam uit lang vervlogen tijden terug in het centrum van Raalte. Voorloper van Blom was namelijk Hotel Neuf. Ton wil nog niet al te veel kwijt over de komende verbouwing. “Maar met partijen als Nijboer en Poppe heb ik er alle vertrouwen in, dat het iets moois wordt. Het moet in elk geval een café worden waar zowel de dames als de heren zich thuisvoelen. Ik hoop in elk geval dat we over drie jaar een goed gevestigde naam hebben in Raalte. En dat we weer net zo’n reputatie hebben als Neuf en Blom vroeger!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.