succesvolle cult 2009 zondag ook open

De eerste dag van Cult 2009 in Raalte zit er op. En de organisatie kan nu al tevreden zijn. De publieke belangstelling was goed en de verschillende exposities in de oude huishoudschool, TraXX en het Kulturhus (films) van goed niveau. Althans, dat hoorden we van de bezoekers. Wie dat met eigen ogen wil controleren kan zondag nog de hele dag in de voormalige huishoudschool aan de Zwolsestraat in Raalte terecht.

Young Art is dit jaar het Cult-thema, wat inhoudt dat vooral jonge kunstenaars de kans krijgen hun werk te etaleren. En dan heb je het over film, theater, beeldende kunst en muziek. En omdat de jeugd de toekomst heeft, vroeg Piet Sloot als voorzitter van Cult in zijn woordje meer geld van de gemeente als ondersteuning van Cult, kunst en de jonge generatie kunstenaars.

Het open podium in het Kulturhus was zaterdagmiddag tevens een groot succes! De organisatoren Alexander Nuberg, Sjors Nijhuis en Martin van Schooten van het Carmel College Salland zijn dan ook dik tevreden. Er werd gezongen en muziek gemaakt in de theaterzaal van het Kulturhus. Lisanne, Nina, Simone, Leonoor, Bart, De Gevilde Koala’s, The Signpost, Soulside, Lonneke en Bart toonden hun muzikale talenten. Wellicht leidt dit succes volgend jaar wel weer tot een open podium!

Aan Cult is dit jaar overigens een wedstrijd verbonden. Zondag krijgt de beste kunstenaar een aanmoedigingsprijs.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.