solomon burke ziet hedys ladies wel zitten

Solomon Burke, ‘King of Rock & Soul’ en één van de topartiesten tijdens Ribs&Blues 2009, ziet de Hedys Ladies wel zitten. Deze muziekgigant heeft namelijk de meest swingende vrouwenband van Twente en de Achterhoek gevraagd om samen met hem op Eerste Pinksterdag het grote podium van het festival in Raalte te bevolken. Het toch al bijzondere optreden van Burke, in Amerika opgenomen in de Rock ‘n Roll Hall of Fame, krijgt zodoende een extra dimensie.

De drijvende kracht achter de vrouwenband is Hedy van Ommen. Jarenlang speelde Hedy op alle mogelijke podia voordat ze haar oude liefde, de drumkit, weer nieuw leven inblies. Inmiddels is ze de grote aanjager van elf vrouwelijke bikkels, die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar die vooral ook begrijpen waar het in de muziek om gaat. De soul- en funkroots van de dames zorgden tijdens tientallen optredens voor een spetterend repertoire.

Dat past allemaal wonderwel bij Solomon Burke die zich toch al graag door veel mensen – en dan vooral ook vrouwelijk schoon – op het podium laat omringen. Legendarisch was zijn optreden op Pinkpop, dat door 3FM als één van de allerbeste shows in veertig jaar Pinkpop is genomieerd. Tientallen vrouwelijke fans werden toen uit het publiek gehaald om, na eerst een roos gekregen te hebben, op het podium mee te swingen.

Solomon Burke, deze week op een korte Europese tour, hoorde van de Hedys Ladys en nodigde ze prompt uit om met hem mee te doen in Raalte. Muzikaal talent, gevoel voor soul en swing èn schoonheid, die combinatie spreekt ‘the Bisshop’ aan. Je bent tenslotte niet voor niets vader van 21 kinderen en grootvader van honderd kleinkinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.