sdol kijkt terug op geslaagde jubileumviering

De Luttenbergse sportvereniging SDOL kijkt terug op een uiterst geslaagde jubileumviering. SDOL vierde de afgelopen dagen het 75-jarig bestaan. “Wat een fantastische feest is het geworden. De feestavond op de zaterdag leek het hoogtepunt te worden, maar de Heineken-veiling op de zondag overtrof alles”, zo laat voorzitter Gerben Holtmaat weten.

Allereerst was er donderdag en vrijdag de foto-expositie. Naast oude foto’s en krantenknipsels waren hier ook de jubileumposter en het boek ‘75 jaar SDOL, 75 verhalen’ te bewonderen. Doordat op Hemelvaartsdag alle fietsroutes van De Laarman een stop maakten bij de kantine van SDOL, kwamen hele groepen fietsers de expositie bewonderen. Alles bij elkaar kwamen er meer dan 500 bezoekers op de expositie af.

Daarna mocht eerst de jeugd op vrijdagavond een feestje bouwen in de nieuwe kantine. Op zaterdag volgde het mixtoernooi voor alle leden. Tijdens de daaropvolgende feestavond werden Willie Mars, Peter Bons en Eric Klomp benoemd tot lid van verdienste. De dag erop werd ook Ge Koenjer aan dit gezelschap toegevoegd. Na het officiële gedeelte kon het feest pas echt losbarsten.

Zondagochtend was iedereen weer present voor de openluchtmis op de velden van SDOL. “De hele mis stond in het teken van de club”, vertelt Holtmaat. “Het koor had SDOL-tenues aan en ook de misdienaars droegen een trainingspak. De daaropvolgende koffietafel was nog niet afgelopen of de eerste kinderen stonden alweer te trappelen om de strijd aan te gaan tegen onze beide eerste teams.” De senioren verloren. Gezien de prestaties van de SDOL-voetbalselectie in het afgelopen seizoen, misschien geen verrassing. Maar ook de handbaldames die dit jaar kampioen werden, gingen door de knieën voor het Luttenbergse talent.

Daarna volgde de grote Heineken veiling. “Niemand wist wat er van te voren verwacht moest worden van deze veiling”, aldus de voorzitter. “Bij elke consumptie die besteld werd, kreeg men een veilingbiljet. En met deze biljetten kon men dan bieden op diverse attributen van Heineken. En zo kon het dus gebeuren dat een aantal mensen bijna helemaal in het nieuw gestoken naar huis kon gaan. Tussendoor nam Marcel Veldkamp ook af en toe het woord voor de SDOL-veiling. Ludieke SDOL-attributen werden hierbij geveild. Gerben: “Het verraderlijke zonnetje in combinatie met een flink aantal biertjes zorgde ervoor dat een heel aantal mensen wel in een heel erg opperbeste stemming waren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.