schaapsherder teun geeft wandelaars uitleg

De Lemelerberg kleurt deze dagen soms helemaal wit aan de top. Is het eeuwige sneeuw, of is het wat anders? Het antwoord moge duidelijk zijn, het is wat anders. Het is de schaapskudde van schaapsherder Teun Heuver en zijn twee bordercollies. Een grote groep volwassenen en kinderen is zaterdagmiddag aan de kant van Lemele de Lemelerberg op gegaan om Teun met zijn kudde op te zoeken.

Teun, al 25 jaar schaapsherder op de Lemelerberg, vertelde zaterdagmiddag enthousiast over zijn kudde en de honden. De schapen zorgen voor de instandhouding van de heidevelden. In het weekend worden de schapen ’s morgens naar een afgezet gebied gebracht waar ze de hele dag kunnen grazen. Aan het eind van de middag wordt de kudde, die uit ruim vierhonderd schapen bestaat, weer opgehaald en naar een nachtverblijf gebracht. De honden worden door de schaapsherder zelf getraind. De jongste hond is net een jaar oud en gaat sinds april mee om de kudde te leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.