russisch staatskoor naar h kruisverheffing

Het Groot Academisch Staatskoor Moskou verzorgt op woensdag 27 mei een concert in de basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. Het koor komt naar West-Europa voor een groot korenfestival in Baden Baden in Duitsland. Op uitnodiging van Raaltenaar Jan Pepping brengt het Russische koor daarna en bezoek aan Nederland. Naast Raalte doet het koor ook Coevorden (26 mei) en Oldenzaal (28 mei) aan.

Het koor, dat is opgericht in 1956, heeft een grote staat van dienst. Het werkt regelmatig mee aan orthodoxe kerkdiensten van Patriarch Alexiy II en geeft met grote regelmaat concerten in de Russische Federatie. Internationaal geniet het koor ook hoog aanzien. Tijdens verschillende tournees zijn concerten gegeven in de Verenigde Staten, Korea en Japan. In Europa maakten Armenië, Georgië, alle Baltische staten, Oekraïne, Cyprus, Frankrijk, Duitsland, Finland, Griekenland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Zwitserland en de Scandinavische landen al eerder kennis met het koor.

Op het programma van het concert in de Kruisverheffing staan onder meer werken van Johan Sebastian Bach, Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Lotti, Kalinnikov en Tsjakovski. Ook Russische volksliederen zullen niet ontbreken. Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV/ANWB in Raalte en kosten vijftien euro. Voor zover beschikbaar kun je ze op de avond zelf vanaf 19.00 uur nog bij de ingang van de basiliek halen(17,50 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.