rook boven salland van brand nieuwleusen

Waar die donkere wolk boven Salland vandaan komt? Van een zeer grote brand in een groot bedrijvenpand in Nieuwleusen, waarin onder meer Smit Lakstraat BV gevestigd is. De brand is vrijdag om kwart over zes uitgebroken en gaat gepaard met een enorme rookontwikkeling, die vanuit Raalte, Heino en Broekland zichtbaar is.

Het bedrijvenpand dat in brand staat, betreft de voormalige Union fietsenfabriek. Eén van de nu gevestigde bedrijven in het pand is Smit Lakstraat, een lak- en poedercoatbedrijf waar onder meer fietsframes worden afgewerkt. Politie heeft daarom omwonenden opgeroepen ramen en deuren te sluiten. De rookwolk geeft daar vermoedelijk geen aanleiding toe. Maar in Nieuwleusen zelf zijn de sirenes afgegaan die de bevolking alarmeren. Woordvoerster Nanda Kappers adviseert mechanische ventilaties in woningen uit te zetten.

Ooggetuigen zeggen dat er aan de brand een explosie vooraf ging. Voor voortdurende updates kun je terecht bij RTV Oost. Ton van het Einde is voor de omroep ter plekke en doet om het half uur live verslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.