Home / archiefcentraal / renovatie blekkerhoek vordert gestaag

renovatie blekkerhoek vordert gestaag

Met de afkoppeling van een woning aan de Haverstraat in Raalte is woensdag op symbolische wijze een start gemaakt met de werkzaamheden in het openbaar gebied in de Blekkerhoek. De herstructurering heeft als doel om van de Blekkerhoek een rustige, groene en ruim opgezette wijk te maken, waar het goed wonen is voor iedereen. De openbare ruimtes zijn aantrekkelijk en veilig ingericht en vormen ook een plek voor ontmoeting.

Tijdens een bijeenkomst met de leden van de deelcommissies, medewerkers van Salland Wonen en de gemeente Raalte, overhandigde een afgevaardigde van de provincie Overijssel een bouwstenenkunstwerk aan de Blekkerhoekers. Ook werd een subsidie van één miljoen euro definitief toegezegd. Die komt voort uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing. De subsidie was in december 2008 al aangekondigd, maar nu pas werd dit formeel bekrachtigd.

Verder overhandigde Elly van Sluis van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) woensdag een cheque van 750.000 euro. Deze symboliseert een gunstige pluslening met een zeer laag rentetarief. Naast de subsidie van de provincie Overijssel heeft ook Senter Novem, agentschap voor duurzaamheid en innovatie, 280.000 euro toegezegd voor het afkoppelen van het hemelwater.

In een eerste reactie benadrukte wethouder Ben Haarman de succesvolle en constructieve samenwerking tussen de bewoners van de Blekkerhoek, de gemeente en Salland Wonen. Zijn dank ging uit naar de provincie Overijssel, het SVn en Senter Novem.

Lees ook

KokkieBikes Hellendoornse bossentocht voor mountainbikers

LEMELERVELD – Cycling Lemelerveld presenteert op zondag 31 oktober de KokkieBikes Hellendoornse bossentocht. Er zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.