Home / archiefcentraal / ralda danst in franse saint leu desserent

ralda danst in franse saint leu desserent

Na een wervelende voorstelling in het Hoftheater is de Raalter dansgroep Ralda alweer druk bezig met de volgende activiteiten. Zo organiseert Ralda op zaterdag 16 mei een rommelmarkt op De Plas in Raalte (van 9.00 tot 12.30 uur), is er in juni het Salland Festival en gaat Ralda in september een week naar een werkelijk grandioos festival in Hongarije. Maar op dit moment bivakkeert de dansgroep in Frankrijk.

Ralda is uitgenodigd om in het Franse Saint-Leu-d’Esserent de Nederlandse cultuur te laten zien. Van 4 tot en met 9 mei staat dit kleine Franse stadje geheel in het teken van Nederland. Zo is er in het stadhuis een tentoonstelling over Nederland, zijn er Nederlandse hapjes (waaronder zelfs zoute haring) en worden er Nederlandse spelletjes gespeeld. Ralda laat er de Nederlandse dansen zien en de Nederlandse muziek horen. Samen met het orkest geven de dansers in Frankrijk enkele fraaie shows weg.

Voor het eerst in jaren is ook de kindergroep van Ralda mee op reis. De jongste is 10 jaar en de oudste 14. Van de huidige groep kinderen is er nog nooit iemand met Ralda op reis geweest.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.