raalte ook voor verkoop aandelen essent

Een eenmansfractie die verdeeld is. Lokaal Alternatief (Egbert den Daas) overkwam het donderdagavond in de Raalter raad. Hij was voor en tegen de verkoop van de aandelen Essent aan RWE.

Voor, als de anderhalf miljoen euro – die Raalte met verkoop verdient – besteed zou worden aan verbetering van de provinciale wegen die Raalte doorkruisen. Tegen, als de rest van de raad dat op voorhand niet wilde toezeggen. Den Daas stemde uiteindelijk tegen de verkoop. Maar dat maakte uiteindelijk niet uit. CDA en VVD waren voor en daarmee was een meerderheid behaald. Het CDA had een goed argument. Essent is een commercieel bedrijf en als gemeente zou je daar geen aandelen in moeten willen hebben. SP en PvdA stemden overigens tegen, net als de helft van Gemeentebelangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.