raalte moet bomen kappen voor kunstgras

De gemeente Raalte moet 22 bomen kappen voor de aanleg van vier kunstgrasvelden op drie sportparken in Raalte en Heino. Op sportpark Tijenraan in Raalte, de thuishaven van Rohda Raalte, worden komende zomer twee kunstgrasvelden aangelegd. Op de terreinen van SV Raalte en VV Heino wordt één veld van kunstgras voorzien. De drie velden in Raalte moeten op 1 september 2009 speelklaar zijn, het hoofdveld in Heino wordt in de zomer van 2010 onder handen genomen.

Het kunstgras op Tijenraan wordt op de huidige velden 4 en 5 (zie foto) aangelegd. “Hoewel er is gekeken naar de mogelijkheid om de velden een kwartslag te draaien, is gebleken dat daar toch te weinig ruimte voor is”, zegt Cisca van Doesum van de gemeente Raalte. “De velden worden dus in dezelfde richting geplaatst, maar toch moeten er bomen worden gekapt. Dat komt doordat veld 4 nu kleiner is dan de normen van de KNVB. Om twee velden te maken die aan de normen voldoen, moeten er bomen gekapt worden aan de kopse kant van het veld. Ook moeten de bomen die nu tussen de velden staan, gekapt worden. Daar is geen ruimte voor en bovendien zouden deze bomen voor vervuiling van de velden zorgen. De velden worden voorzien van afrastering.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.