podiumplek voor jarno jonker in mettet

Op het legendarische circuit van Mettet in België heeft het Becks BMW Race Team uit Wijhe een prachtig weekend beleefd. Alle klassen waren goed tot zeer goed bezet en er waren weer heel wat Nederlandse coureurs op dit spektakel afgekomen. Op vrijdagmiddag kwam het team van Boy Beck en Jarno Jonker er achter dat alle mooie plaatsjes in de paddock al bezet waren, met name door de vele Engelse teams die al langer aanwezig waren. Een kleine tegenvaller!

Zaterdagochtend werd er één keer twintig minuten op het driehoekige circuit met snelle bochten getraind en ‘s middags was er al een wedstrijd. Boy Beck begon tegen half elf met de training. En hoewel hij voor het eerst op Mettet reed, had hij zijn draai snel gevonden, getuige de snelheid waar hij mee langskwam. Ean het eind van de training kwam hij echter binnen met een BMW die niet boven de 8.000 toeren wilde komen. Dit terwijl hij in het begin vlot door liep naar de 9.000.

Nadat Jarno zich naar een verdienstelijke vijfde tijd had getraind bij de IHRO besloot het team de motor van Boy grondig na te kijken en werd er een mankement geconstateerd, dat gelukkig met hulp van andere teams opgelost kon worden. In de race kon Boy weer tot 9.000 toeren gaan en wist hij zich naar een zestiende plek in een veld van dertig te rijden op zaterdag. Op zondag ging het echter weer mis en moest Beck na vier trainingsronden de motor met veel gerammel aan de kant zetten. Jammer, want hij had het circuit beter door en reed al drie seconde sneller gereden dan in de wedstrijd van zaterdag.

Met Jarno Jonker ging het een stuk beter. In de wedstrijd van zaterdag werd de Deventenaar keurig derde achter Lea Gourly en Phill Sharp. Ook zondag liep de BMW tijdens de training weer super! Met een zesde plek in de training leek het weer goed te komen. In de wedstrijd ging het ook goed en met een mooie vierde plek was het team zeer tevreden, al was het podium van zaterdag natuurlijk mooier.

Jarno was ook uitgenodigd voor de Gold Race, die zondag avond aan het eind van het programma verreden werd. Een prachtig gezicht, zo’n grote groep coureurs die aan het eind van de laatste ronde bijna tegelijk op de finish afkomen. Jarno werd veertiende, Lea Gourly werd eerste en tweede werd wederom Phill Sharp. Al met al een prachtig weekend op Mettet met geweldig mooi weer en mooie motorsport. Het Becks Race Team is nu drie weken vrij en kan zich opmaken voor de Pinksterraces in Oss.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.