nieuw burgerjaarverslag raalte heet door

‘Door’. Dat is de titel van het burgerjaarverslag van de gemeente Raalte over 2008. Burgemeester Piet Zoon presenteerde het eerste exemplaar donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

Door is deel twee in een reeks van burgerjaarverslagen in magazinevorm, vorig jaar ingezet onder de naam ‘Tygo’. Ook dit jaar is gekozen om, naast de verplichte feitelijke en financiële verslaglegging, door middel van interviews een inkijk te geven in wat er leeft binnen de gemeente Raalte. Resultaat is een gevarieerd en vooral leesbaar magazine, met artikelen over burgers, buitenlui en ambtenaren. Wat hebben de genomen besluiten voor invloed gehad op hun dagelijks bestaan? Zo zijn er interviews te vinden met onder andere Maaike Heethaar, Michel Tielbeke en de organisatoren van de Paasparty in Luttenberg.

Burgemeester Zoon legt uit: “De titel Door staat voor positieve energie: Doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen, met vastberadenheid en inzet. Die positieve insteek vind ik kenmerkend voor de Raaltenaar, het was één van de eerste dingen die me opvielen toen ik hier aan het werk ging.” De goede lezer van het burgerjaarverslag kan ook nog meedoen aan een speciale prijsvraag. Achterin het magazine is namelijk een puzzel te vinden. Los de puzzel op en maak kans op de prijs: Eén jaar lang je containers gratis geleegd.

Door wordt in week 23 huis-aan-huis verspreid in de gemeente Raalte. Een gratis exemplaar is tevens bij het gemeentehuis af te halen. Ongewoon Reclamebureau tekende voor het creatieve concept, de interviews, vormgeving en realisatie. Stefan Kemper maakte de foto’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.