Home / archiefcentraal / maaike4kids van start op de dolfijn in heino

maaike4kids van start op de dolfijn in heino

Met dit programma brengt ze een bezoek aan alle basisscholen in de gemeente Raalte, om de strijd aan te gaan met overgewicht bij kinderen.

Het startschot van de ‘tour’ van Miss Overijssel 2008, met een team van sportdeskundigen en voedingsdeskundigen, wordt gegeven door wethouder Roger de Groot. Hij is op 12 mei van de partij in Sporthal Hoogerheyne, waar groep 5 van De Dolfijn een challenge aangaat met niemand minder dan oud-profvoetballer René Eijkelkamp. Na afloop van de challenge, die Miss Maaike samen met Vital Centre, Carinova, kinderfysiotherapiepraktijk Raalte en de GGD heeft ontwikkeld, laten alle leerlingen van De Dolfijn een ballon op.

Het programma Maaike4Kids is door de gemeente Raalte opgenomen in een totaal voedings- en bewegingsproject van de GGD, dat de titel ‘Gezonde leefstijl op een gezonde school’ heeft gekregen. Belangrijk onderdeel van het project is de ‘Gezonde Week’. Elke basisschool organiseert tenminste één keer een Gezonde Week. Dit is een themaweek waarin in alle groepen aandacht wordt besteed aan een gezonde en actieve leefstijl, met name gericht op een combinatie van gezonde voeding en bewegen.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.