lintje voor heren van het wiejes cabaret

De heren van het Wiejes Cabaret ontvangen op vrijdag 15 of zaterdag 16 mei tijdens hun voorstelling ‘Kom’n en Goan’ in het Capellenborgtheater in Wijhe een koninklijke onderscheiding. Geen verrassing voor Gerrit Hulleman en Anton Kleine Schaars, want ze zijn al op de hoogte van het heuglijke feit.

Gerrit en Anton zouden eigenlijk op Koninginnedag hun lintje krijgen tijdens hun traditionele optreden, maar in verband met de gebeurtenissen in Apeldoorn werd besloten om die voorstelling niet door te laten gaan. Hierdoor viel ook de geplande uitreiking in het water. Desondanks werd het duo wel ingelicht over de onderscheiding.

De twee heren van het Wiejes Cabaret staan al meer dan dertig jaar samen op de regionale podia, met inmiddels ruim 260 liedjes en anekdotes in de streektaal. Het duo heeft – zoals ze dat zelf betitelen – geen signatuur, maar een kleine sociale inslag. Ze delen plaagstootjes uit naar de autoriteiten, waarbij altijd het uitgangspunt is dat iedereen, inclusief de ‘slachtoffers’, erom moet kunnen lachen.

Het Wiejes Cabaret heeft zich op een buitengewone wijze ingezet voor het behoud van de streekcultuur en heeft daarmee een opvallende, voor de samenleving waardevolle, prestatie geleverd. Gerrit en Anton worden ieder benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Overigens zijn er nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling van vrijdag 15 mei in het Capellenborgtheater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.