Home / archiefcentraal / kaveluitgifte hofterrein medio 2010 van start

kaveluitgifte hofterrein medio 2010 van start

De gemeente Raalte en AM Vastgoedontwikkeling zijn in de vorm van de ‘Ontwikkelcombinatie Franciscushof VOF’ een uitgebreide samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk op de Franciscushof in Raalte. Het terrein ten noorden van de N35, dat ruim veertig hectare groot is, wordt herontwikkeld tot woonlocatie. Het voorlopig ontwerp is deze week aan de raad gepresenteerd.

Op de Franciscushof, ook wel De Zwolse Poort, worden ongeveer 350 woningen gerealiseerd waarvan het merendeel in particulier opdrachtgeverschap. Daarnaast worden bijzondere woonvormen in het plan en een deel van de woningen aan de zuidkant in de toekomst projectmatig ontwikkeld. De meeste woningen in het plan zijn vrijstaand, maar in verschillende hoven en ten zuiden komen ook geschakelde woningen en rijtjeshuizen voor.

De verkoop van de eerste particuliere kavels zal medio 2010 van start gaan. De eerste bouwactiviteiten worden in de eerste helft van 2011 verwacht.

Lees ook

Wethouder Engberink afwezig door ziekte

OLST/WIJHE – Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is de komende periode afwezig in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.