hoftheater zet voorzichtig nieuwe koers in

Jos van den Born, de directeur van het Hoftheater, kondigde het in september vorig jaar al aan: Het liefst wil hij een overkoepelende organisatie voor alle culturele instellingen in de gemeente Raalte. Bovendien wilde hij meer afstemming en meer overleg met betrekking tot de programmering. Een eerste voorzichtige aanzet voor dat alles werd woensdag gegeven.

Ter ere van de presentatie van het nieuwe programma van het Hoftheater waren ook diverse andere culturele instellingen uitgenodigd om zichzelf te presenteren. Bovendien is het programma van enkele andere podia nu ook beknopt opgenomen in het programmaboekje van het Hoftheater. “We vissen allemaal in dezelfde vijver, als het gaat om het publiek”, stelt Jos van den Born.” Door beter samen te werken en je programma’s beter op elkaar af te stemmen, sta je veel sterker. We hebben nu twee pagina’s bestemd voor de programma’s van de andere culturele instellingen, maar eigenlijk hadden we toch een wat groter deel van ons boekje ter beschikking willen stellen. Maar we hadden ook te maken met commerciële verplichtingen en waren daardoor beperkt in onze ruimte. De volgende keer kunnen we misschien meer pagina’s reserveren voor de anderen!”

Wat programmering betreft, heeft Van den Born, samen met zijn linkerhand Eline Dinkelberg, toch voorzichtig een wat andere koers ingezet. Om ook 30-ers en 40-ers wat te bieden, is er wat meer popmuziek aan het programma toegevoegd, zoals bijvoorbeeld concerten van Van Dik Hout, The Dutch Eagles en Daniël Lohues. Bovendien is afscheid genomen van vaste waarden als het Volendams Operakoor. “We willen prikkelen”, stelt Van den Born. “En het Volendams Operakoor is al jaren hier te gast. We slaan nu gewoon even een paar jaar over. Maar het blijft aftasten, want we willen het bestaande publiek ook niet van ons vervreemden.”

Wel terug is het boerencabaretgezelschap Twente Plat (4 februari), maar dit overigens wel in strijd met de koers van het Hoftheater. “Die hebben zelf de zaal gehuurd, maar wij vinden het niveau van hun voorstellingen niet meer passen bij de rest van de programmering.” Ook terug is natuurlijk het immens populaire Zwiekoteboebo dat op 16 en 17 oktober en op 26 en 27 maart de nieuwe voorstelling ‘Womowendan?’ op de planken van het Hoftheater zal brengen. Bij de koers van het Hoftheater hoort ook provoceren en choqueren. En daarvoor ben je bij André Manuel (5 februari) aan het juiste adres. Zeer zeker niet geschikt voor iedereen…

Andere opvallende namen op het affiche van het Hoftheater zijn: Dolf Jansen (26 september); Ivo Niehe (1 oktober); Ernesto, Marcellino en Finkers (9 en 10 oktober), Liesbeth List (13 november); Eric Sauers (14 november); Ellen ten Damme (15 januari); Purper (3 februari); DJ’s Wipneus en Pim (7 februari), Höllenboer (25 september en 25 februari); Adje (van Paul de Leeuw, 26 februari) en Ronald Goedemondt (5 maart). Het programmaboekje is inmiddels huis aan huis bezorgd. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op staging2.hoftheater.nl. Daar kun je ook kaarten bestellen. De voorinschrijving is op 12 mei van start gegaan. Op 4 augustus zal de notaris de kaarten voor de voorstellingen waar te veel inschrijvingen voor zijn, verloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.