helemaal kapot gaan voor het goede doel

“Ik denk dat we helemaal kapot gaan. Niemand van ons heeft ooit zo’n eind gelopen.” Louis Hoppen uit Heino doet op zaterdag 20 en zondag 21 juni met twee kameraden en zijn broer Henk mee aan de Oxfam Novib Trailwalker. Een loodzware wandeltocht over honderd kilometer. Het parcours loopt over de Veluwe en de start en finish is in Ede. In dertig uur moeten ze deze sponsortocht volbrengen. De opbrengst is bestemd voor het werk van Oxfam Novib.

Louis, Henk en Frank Konings en Henk te Veldhuis hebben zich verenigd in het team ‘RUN2 Make A Difference’. In totaal doen 150 teams mee. “Wandelen kun je natuurlijk prima alleen doen, maar in dit geval is het heel waardevol om met een team te lopen”, stelt Louis. “We zullen elkaar hard nodig hebben. In je eentje heb je veel eerder de neiging om af te haken. De man met de hamer zullen we waarschijnlijk vier keer tegen komen en dan is het handig om maten te hebben die je erdoorheen helpen.”

De Oxfam Novib Trailwalker is een jaarlijks terugkerende tocht die dit jaar voor het eerst in Nederland wordt gehouden. “Eén van ons heeft ooit een keer wat over de tocht gelezen”, vertelt Louis. “We zijn oude studievrienden uit Groningen en we hebben na onze studies altijd contact gehouden. We gaan regelmatig met elkaar op wandelvakantie. Deze tocht leek ons een leuke manier om iets te doen voor het goede doel. En het is natuurlijk ook een enorme sportieve uitdaging. We hebben geen van allen ooit honderd kilometer gewandeld. Ikzelf nooit meer dan dertig kilometer. Daar mag je al bijna acht uur voor uittrekken, dat is al zwaar. En met de Trailwalker weet je, dat je na dertig kilometer er nog zeventig hebt te gaan. Ja, we gaan onze benen wel voelen… Maar dat maakt niet uit, het is voor het goede doel.”

Het team krijgt onderweg begeleiding van een klein ondersteunend kader dat zal zorgen voor voldoende verfrissing en bijstand. Louis heeft van zijn vrienden en kennissen al bijna een boodschappentas vol met zalfjes, pleisters en blarentape cadeau gekregen. Binnenkort volgen nog enkele trainingen. Zo gaan de heren op Hemelvaartsdag maar liefst 60 kilometer wandelen. “We beginnen om vijf uur ’s ochtends en hopen twaalf uur later te eindigen in de kroeg. Ik denk dat we dan na één biertje ook wel voldoende gehad hebben.”

Als voorbereiding hebben de heren ook ervaringen van eerdere deelnemers verzameld. “We weten al aardig wat de valkuilen zijn. Je bent aan het lopen op het moment dat je hoort te gaan slapen. Het wordt sterk afgeraden om onderweg te lang te rusten. Als je na een lange pauze weer op gang wilt komen, kost dat immers heel veel moeite. Het worden dus korte pauzes. We hebben pas geleden nog samen een lange tocht gemaakt. Je moet proberen om een wandeltempo te vinden, waarbij iedereen zich comfortabel voelt. We lopen allemaal redelijk vlot. Als we ons draaiboek aanhouden, zullen we binnen 24 uur over zijn!”

Will jij het RUN2MAD team sponsoren, ga dan naar de website staging2.oxfamnovib.nl en kies ‘steun een team’ en selecteer vervolgens RUN2MAD. Je kunt het team sponsoren per kilometer, maar ook een maximumbedrag invullen. Verder vind je daar ook alle overige informatie over het RUN2MAD team en andere deelnemende teams. Voor meer info kun je ook contact opnemen met Louis Hoppen: 0572-394590 of l.hoppen@planet.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.