heinoer haalt drafsport naar bedrijventerrein

De stichting OEIH (Organisatie Evenement Industrieterrein Hattemerbroek) – opgericht door Heinoër Peter Schoemaker – organiseert op vrijdag 5 juni een drafsportdag, bestaande uit een grasbaandraverij en een kortebaandraverij, op het nieuw aangelegde bedrijventerrein Hattemerbroek, bij Zwolle.

Schoemaker, die voor zijn werkgever GMB Opheusden belast werd met de aanleg van het bedrijventerrein, kijkt al geruime tijd uit naar het unieke evenement. “Vorig jaar rond de bouwvakantie, tijdens het inzaaien van een gedeelte van het circa acht hectare grote terrein, ontstond al het idee om op deze prachtige locatie een evenement te organiseren”, vertelt Schoemaker, die zelf een groot fan is van de drafsport. “Hoofddoel van de dag is om de drafsport aan een nieuw publiek te tonen en zodoende meer draagvlak voor de sport te creëren in centraal Nederland.”

Om de kosten van het evenement te spreiden is besloten om op hetzelfde terrein op zaterdag 6 juni de ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) Supermoto te verrijden. Tevens heeft de OWMH (Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek) besloten om voor de drafsportdag op donderdag 4 juni een bedrijvendag te organiseren. Al met al moet het voor de bevolking uit de wijde regio een prachtig evenement worden om te bezoeken. Voor het welslagen van het gebeuren rekent Schoemaker dan ook op de komst van een groot aantal Sallanders. Kijk voor alle details op de website staging2.oeih.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.