harmsen de machine staat nauwelijks stil

Timmerfabriek Salland beschikt sinds eind vorig jaar over een nieuwe CNC-gestuurde bovenfrees. Met deze machine kun je met name ronde vormen zagen en frezen voor deuren, kozijnen en ramen. De machine werkt grotendeels computergestuurd. “De belangstelling voor ronde vormen in huis neemt toe”, vertelt Gerard Harmsen, de directeur van Timmerfabriek Salland in Lemelerveld.

Timmerfabriek Salland (officieel hoort er ook nog Lemelerveld achter, maar dat achtervoegsel wordt nauwelijks gebruikt) levert ramen, deuren, luiken en kozijnen en alle (hout)soorten, vormen en maten, voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Met de vorig jaar gerealiseerde showroom van Salland Kozijnen beschikt de timmerfabriek (ze maken beide deel uit van dezelfde maatschappij) over een prachtig portaal voor de particuliere markt. Daar wordt het hele aanbod met alle keuzemogelijkheden aan het publiek gepresenteerd.

Harmsen is zeer blij met de aankoop van de nieuwe freesmachine. “Het zijn moeilijke tijden voor onze branche. De recessie treft iedereen. Maar deze machine heeft sinds de aankoop eigenlijk nauwelijks stil gestaan. Daarmee kunnen we een deel van het verlies aan inkomsten compenseren. Weet je, eigenlijk kon je de crisis ook wel zien aankomen. Er waren al langer voortekenen dat de markt niet stand zou houden. Daarom hebben we er in het verleden ook voor gekozen om eerst de showroom voor Salland Kozijnen te realiseren. Daarmee willen we de klant zoveel mogelijk van onze mogelijkheden laten zien. We geven er uitleg en informatie over ons aanbod. Over houten kozijnen, ramen en deuren, maar ook luiken, serres en diverse puien. Houten kozijnen hebben een hogere isolatiewaarde dan kunststof en aluminium kozijnen. Je zou het in plaats van een showroom ook een informatiecentrum kunnen noemen. Het was kiezen: Of de showroom of uitbreiding van de timmerfabriek. Ik denk dat we de juiste keuze gemaakt hebben!”

Harmsen heeft Timmerfabriek Salland zo’n acht jaar geleden opgericht. Hij was destijds nog eigenaar van Bouwbedrijf Harmsen. “Het was de tijd van het nieuwe bouwbesluit. Alle woningen moesten voldoen aan het politiekeurmerk. Dat hield in dat er extra eisen gesteld werden aan het hang- en sluitwerk voor ramen, deuren en kozijnen. Dat heeft me op het idee gebracht om een eigen timmerfabriek op te richten. Daar ben ik vervolgens verder meegegaan en mijn bouwbedrijf heb ik aan anderen overgedaan.” Timmerfabriek Salland is gevestigd aan de Handelsweg 39 in Lemelerveld. De showroom van Salland Kozijnen ligt ernaast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.