haarlese kermis weer een groot dorpsfeest

De Haarlese kermis is meer dan alleen een kermis. Het is ieder jaar weer een groot dorpsfeest. Wie mee wil doen, moet 4, 5, 6 en 7 juni vrij houden. Van begin tot eind is er een vol programma. Te beginnen op de donderdagavond met de jaarlijkse cabaretavond. Dit keer met de bekende cabaretgroep Twente Plat. Kaarten zijn verkrijgbaar op 11 en 19 mei tussen 19.30 en 20.30 uur bij Sportorant Sprengendal in Haarle.

De vrijdag begint om 18.30 uur met een mountainbikerit, met medewerking van ‘De Vrienden van de Fiets’. Pas daarna is de officiële opening met het hijsen van de vlag op het feestterrein, waarna de schooljeugd ballonnen oplaat om te zien welke ballon het verst afdrijft. Als de ballonnen uit zicht zijn, volgt de Crazy Bike Race voor de basisschooljeugd. Tot in de kleine uurtjes verzorgt Radio NL muziek in de feesttent, waar die avond ook een ‘special guest’ genodigd is. Wie dat is, wil de organisatie nog niet kwijt.

Zaterdagochtend vanaf 10.00 uur zijn de standhouders druk in de weer voor de jaarlijkse rommelmarkt. Tegelijk kan de jongste schooljeugd in dorpshuis Cultura terecht voor een theatershow met Kareltje en Jasmijn, ook bekend van het Avonturenpark. De groepen 5 tot en met 8 leggen die ochtend op het kermisterrein een spectaculaire zeskamp af. Voor de middag is er een hilarisch actiespel bedacht voor vriendengroepen die de strijd met elkaar durven aan te gaan. De highlandgames zijn gestrand in het pittoreske Haarle. ‘Whisky walk’ en ‘roll de barrel’ worden op z’n Haarles afgewerkt. Voor een ouderwetse stapavond moet je ook de zaterdagavond in de tent zijn, want dan staat Papa di Grazzi op het podium.

En dan de zondag, die start traditioneel met een kerkmis, en aansluitend de seniorenochtend die wordt voorzien van een muzikale noot. De middag begint om 13.00 uur met helikoptervluchten boven Haarle, op het terrein van de familie Runneboom aan de Hasselbachweg. Kaarten voor deze buitenkans kun je ter plekke kopen, maar ook op 11 en 19 mei tussen 19.30 en 20.30 uur in Sportorant Sprengendal. De middag staat verder in het teken van ‘Schijt-Je-Rijk’. Op deze middag mogen enkele dieren ongegeneerd hun gang gaan. Er is een heus veld verdeeld in vakken, de bezoekers kunnen raden, uiteraard tegen een kleine betaling, welk dier het eerst ‘schijt’ in welk vak. De winnaar krijgt het inleggeld van die middag. DJ Bas Diekman en het duo Helemaal Hollands sluiten zondagavond de deuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.