gs overijssel kiezen voor verkoop essent

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben woensdag besloten in te stemmen met de verkoop van de in het bezit van de provincie Overijssel zijnde commerciële aandelen Essent aan RWE. Het college van GS is van mening dat het energiebedrijf een goede partij is om de commerciële activiteiten van Essent bij aan te sluiten. Daarnaast zal de provincie rechtstreeks aandeelhouder worden van het netwerkbedrijf Enexis.

Het Duitse energiebedrijf RWE heeft volgens GS een aantrekkelijk bod gedaan om de continuïteit en een betaalbare, betrouwbare en duurzame energievoorziening van Essent in de toekomst te garanderen. RWE biedt Essent, naast een goede prijs, de ruimte om een leidende rol op de Noord-Europese markt te vervullen. GS hebben hun besluit tot verkoop mede gebaseerd op de mening van Provinciale Staten. Die hebben het door GS gevoerde beleid betreffende de verkoop van Essent met een meerderheid (33 om 13) gesteund.

Belangrijk discussiepunt was de door RWE aangekondigde investeringen in duurzame energie. Hierover hebben Essent en RWE een duurzaamheidscontract getekend, dat vastlegt welke investeringen in duurzame energie gedaan worden nu en in de toekomst door het nieuwe concern. De gemaakte afspraken betreffen vooral de opwekking van betaalbare en duurzame energie, het terugdringen van CO2-uitstoot, investeringen in innovatie en een excellente service aan de klanten tegen een concurrerende prijs.

Door RWE zal daartoe de komende vijf jaar in Nederland bijna zes miljard euro worden geïnvesteerd. Dit betekent onder meer forse investeringen in windenergie en de bouw van een moderne centrale in de Eemshaven (met bijstook biomassa) geschikt voor de afvang en opslag van CO2. In Overijssel zal het partnerschap met de Universiteit Twente op het gebied van biomassa worden gecontinueerd en waar mogelijk verdiept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.