Home / archiefcentraal / grote deelname verwacht bij loopfestijn

grote deelname verwacht bij loopfestijn

Op zaterdag 9 mei wordt de twaalfde Halve Marathon Raalte gehouden. Start en finish is weer bij Vital Centre Raalte. Naast de halve marathon zijn er ook afstanden uitgezet van 1 en 2,5 kilometer (voor de kinderen) en 5 en 10 kilometer. De organisatie hoopt dit jaar op een extra groot aantal deelnemers. “Vorig jaar stonden we niet echt gunstig op de agenda”, herinnert mede-organisator Karin Duteweerd zich. “We zaten vlakbij Ribs&Blues en het was ook nog eens bloed- en bloedheet. Dat heeft al met al toch voor een afname van het aantal deelnemers gezorgd. Dit jaar hopen we op een revanche, meer dan vijfhonderd deelnemers.”

Dit jaar is voor het eerst de Joop van den Enk Bedrijvenloop aan het programma van de Halve Marathon Raalte toegevoegd. De bedrijventeams worden ontvangen in een speciaal voor hen ingerichte zaal. Elk deelnemend bedrijventeam dient te bestaan uit minimaal drie en maximaal vier personen, die de 5 of 10 kilometer lopen. De tijden van de snelste drie lopers uit het team worden bij elkaar opgeteld voor het eindklassement. Een team mag uit mannen en vrouwen bestaan. De vrouwen krijgen een vermindering van tien procent op hun looptijd. “We hadden de flyers zo goed als klaar, toen dit idee ontstond”, vertelt Karin. “Hoewel het kort dag was, hebben we besloten om de loop gewoon te houden. Af en toe moet je zorgen voor nieuwe impulsen. We hopen zo een nieuw publiek te bereiken. Bovendien bieden we een prachtgelegenheid om te netwerken! We kunnen trouwens nog steeds bedrijventeams gebruiken.”

De organisatie verwacht overigens niet dat de loop veel last zal ondervinden van de bouwwerkzaamheden bij Vital Centre. “Edwin en Jacqueline Ophof werken perfect mee. We doen er van alles aan om ervoor te zorgen dat de lopers er zo weinig mogelijk van zullen merken. Edwin is al druk aan het schoonmaken!” Aangezien de halve marathon landelijk geregistreerd is, hebben er in de voorgaande edities al veel bekende lopers meegedaan, zoals Luc Krotwaar en ex-Olympisch deelneemster Anne van Schuppen. Langzaam maar zeker wint de halve marathon van Raalte dus aan populariteit. “We hebben nu al 148 aanmeldingen, een record! Grotendeels van buiten Raalte. Dit jaar doen er zelfs mensen uit Frankrijk mee. En een grote loopgroep uit Dokkum. Die reizen elk jaar één keer naar een lange afstandsloop buiten Friesland. We hebben inmiddels een reputatie. De hardlopers weten ons te vinden!” Vital Centre Raalte is te vinden aan de Hammerweg 8b. Voor meer informatie en/of opgave zie www.halvemarathonraalte.nl of bel 0572-331699.

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.