gouden platen van toen op zwaanenfestival

Het Raalter dweilorkest TismawajewendBand houdt zaterdag 6 juni weer haar jaarlijkse Zwaanenfestival. Op het overdekte terras van Hotel de Zwaan staat dit jaar alles in het teken van ‘Gold’. Dat is niet alleen een opvallend detail in de verder zwarte kleding van de band, maar verwijst ook naar de muziek die deze avond vanaf 20.30 uur klinkt. Op het programma staan platen van toen, ofwel goud van oud.

Hoewel de TismawajewendBand uiteraard zelf meerdere keren optreedt met een gevarieerde greep uit de pophistorie, is de feestformatie ‘Goeiesmorgens Juffr. Jannie’ de hoofdact van de avond. Dit Zwolse trio ontstond tien jaar geleden en baseerde zijn naam op een gevleugelde uitspraak in de tv-serie Jiskefet. De band heeft een prima naam opgebouwd op festivals en feesten, onder andere tijdens Stöppelhaene. ‘Goeiesmorgens…’ speelt bekende covers, in eigen arrangementen voor twee akoestische gitaren en een drum. Het trio noemt haar show ‘muziektheater, nog net geen kampvuurmuziek’.

De TismawajewendBand speelt zoals ieder jaar ook dit jaar weer een nummer samen met de hoofdact. Daarnaast is er nog een surprise-act die past bij het thema van de avond. Kaarten voor het Zwaanenfestival zijn voor negen euro verkrijgbaar bij Hotel de Zwaan of bij de leden van het organiserende dweilorkest. Aan de kassa kost een kaartje ‘s avonds 11,50 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.