goedkopere tractoren voor het waterschap

Vier tractoren inruilen en er twee voor terug krijgen. Het lijkt een vreemde deal, maar het Waterschap Groot Salland (WGS) boekt er wel degelijk winst mee. Op de districtskantoren van het waterschap in Laag Zuthem en Broekland zijn ze er dan ook erg blij mee. Het idee is eigenlijk heel simpel en kwam uit de koker van de eigen districtsmedewerkers. Het was alleen wachten op het moment dat de oude tractoren aan vervanging toe waren en de markt het zou aanbieden.

Een maaicombinatie en frees-vijzelcombinatie. Voor de mannen van het waterschap dagelijkse kost. Het woord combinatie hield voorheen in dat een klus met twee tractoren en dus ook met twee mensen moest worden uitgevoerd. Aan iedere tractor was dan een andere machine bevestigd. En daar ligt nu juist de oplossing. Als vervanging van de oude afgeschreven tractoren, schaften de districten twee nieuwe tractoren aan waaraan niet één, maar twee machines gehangen kunnen worden. Reden ze voorheen achter elkaar aan, nu maait de machine aan de voor- én achterkant van dezelfde tractor. Een efficiencyslag dus.

De aangeschafte tractoren zijn zogeheten smalspoortractoren en worden gebruikt voor waterschapswerk op smalle paden langs wateren. Voor breedspoortractoren is deze mogelijkheid al langer op de markt. De markt voor smalspoor is kleiner, maar onlangs kwam het er dan toch van. De districten twijfelden geen moment en sprongen er direct op in. Niet alleen de aankoop van minder tractoren levert het waterschap winst op. Ook lagere kosten voor onderhoud, brandstof en personeel op dezelfde klus dragen bij aan de efficiencyslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.