gladiatorenstrijd met brikkies in luttenberg

De traditionele autorodeo in Luttenberg wordt dit jaar gehouden op Tweede Pinksterdag, 1 juni. Normaal gesproken vindt dit evenement altijd plaats op de zondag na Hemelvaart, maar in verband met de viering van het 75-jarig bestaan van SDOL in dat weekend is de autorodeo eenmalig verplaatst.

Razende motoren, gierende banden, doffe klappen en zwarte rookpluimen. Autorodeo is en blijft een spannend schouwspel. In een arena van 50 bij 50 meter, omgeven door een diepe greppel, een zandwal en hekken nemen zo’n 110 felgekleurde botsauto’s het tegen elkaar op. Het doel is de andere deelnemers uit te schakelen door er zo vaak en zo hard mogelijk op te knallen. Telkens gaan de drie overblijvers over naar de volgende ronde. Er wordt gestreden in een lichte, zware en superklasse. Hoogtepunt van de middag is de grote afvalrace waarbij alle ‘opgelapte’ wrakken die nog kunnen rijden tegelijk in de arena komen, tot er uiteindelijk één overblijft.

De organisatie van de autorodeo, de vrijwilligers van IJsbaan ’t Wak, zal zorgen voor een gezellige consumptietent, meerdere toiletvoorzieningen en een zittribune (het zitgeld is bestemd voor ponyclub de Heuvelruitertjes). De rodeo wordt gehouden in het weiland tegenover de afslag Butzelaarstraat/Bergweg. Aanvang is om 12.30 uur en het evenement duurt tot circa 17.30 uur. De entreeprijs bedraagt 5 euro (jeugd tot en met 15 jaar 2 euro). Vanwege een gedeeltelijke wegafsluiting is de parkeerplaats alleen bereikbaar vanaf Hellendoornse en Haarler richting. Voor meer info zie staging2.autorodeoluttenberg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.