gemeentewapen zelf opknappen subliem

Commentaar – Het gemeentewapen van Heino – zoals dat bij de entree van het dorp in het plantsoen geborduurd is met plantjes en struikjes – is slecht onderhouden. Gemeentebelangen stuurt daar een brief over naar het college van Raalte. Flip Jonkman reageert op Salland Centraal met de opmerking: Waarom knap je dat zelf niet op in plaats van te klagen? Subliem.

Klagen kost heel veel energie. Bij de klager, bij de ontvanger, bij al die mensen die er van horen… Positief benaderen gééft energie. Bij degene die de positieve actie bedenkt, bij de ontvanger en bij al die mensen die er van horen. Dus als je nu echt belangen dient, benader het positief.

We herinneren ons een relletje in Kampen. Ja, beetje uit de buurt, maar wel een mooi voorbeeld. Er waren wat herten met hun gewei in prikkeldraad vast komen te zitten van een parkje in de stad. De omgeving sprak er schande. Kon de gemeente dan niet even dat prikkeldraad veiliger aanbrengen? En daarbij, of de wei niet gedraineerd kon worden. Want die hertjes, die liepen daar de hele tijd maar in het water…

De klagende bewoners kregen de journalistiek achter zich en het relletje was geboren. Studenten van de school voor Journalistiek keken er anders tegenaan. Zij maakten een nieuwsblaadje over Kampen en vroegen de buren van de hertenwei of ze zelf dat prikkeldraad niet een beetje hadden kunnen fatsoeneren. En drainage in een hertenweide… is dat normaal?

Zelf het gemeentewapen van Heino opknappen, wat een simpel idee. Fotootje van maken, opsturen naar de pers, moet je zien wat je daar electoraal uitpeurt. Als je het altijd doet tenminste. Niet zo maar een keer, maar altijd.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.