gemeentehuis olst wijhe eind 2011 klaar

Het nieuw te bouwen gemeentehuis langs de IJssel op de hoek van de Rijksstraatweg en de Raalterweg in Wijhe wordt volgens de strakke planning van de gemeente eind 2011 opgeleverd. Het college stelt eind juni 2009 in samenwerking met het bureau BVR het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan vast.

Van de 22 architecten die zich hebben ingeschreven voor de bouw van het gemeentehuis zijn er na een eerste selectieprocedure nog vijf in de race. Eén van de afgewezen architectenbureaus heeft echter bezwaar gemaakt tegen de eerste selectieronde en is naar de rechter gestapt. Bianca Westenberg namens de gemeente Olst-Wijhe: “We gaan als gemeente voortvarend te werk en hanteren een strakke planning. In combinatie met de grote zorgvuldigheid die wij continu in acht nemen, vertrouwen we op een goede uitkomst van dit kort geding.”

In afwachting op de uitspraak, die begin juni volgt, verzorgen de vijf gekozen architecten na de zomervakantie een presentatie. Tijdens deze presentaties laten de architecten zien hoe het nieuwe gemeentehuis er volgens hen uit moet komen te zien. “Een groep bestaande uit afgevaardigden van alle verenigingen van Plaatselijk Belang in Olst-Wijhe, de raad, het college, de ondernemingsraad, de interne projectgroep en bureau BVR gaan deze presentaties beoordelen. En daaruit volgt een college-advies welke architect het nieuwe gemeentehuis voor ons gaat ontwikkelen”, aldus Westenberg.

Het college van Olst-Wijhe benadrukt tot slot dat het nieuwe gemeentehuis een huis van de hele gemeente wordt. Dit houdt in dat alle inwoners, bedrijven en andere partijen in de gemeente geïnformeerd worden gedurende het gehele proces, maar ook kunnen deelnemen. “Zo organiseren we op 11 juni al een info-avond in Gasterij Nijlant in Wijhe”, vertelt Westenberg. Verder doet het college nog voor de zomervakantie een voorstel naar de raad over de verkoop van de huidige gemeentehuizen, inclusief Huize Westervoorde en de villa in Wijhe. “We zijn in gesprek met Salland Wonen over de invulling hiervan, waarbij Huize Westervoorde een trouwlocatie blijft.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.