gb wil ook gescheiden inzameling kunststof

De fractie van Gemeentebelangen wil zich hard maken voor een situatie in Raalte waarbij ook kunststofafval gescheiden wordt ingezameld van ander afval. In een brief stellen Wim de Hair en Gerard te Wierik namens GB een aantal vragen aan het Raalter college. “Ons ideaalplaatje is dat alle inwoners uit de gemeente Raalte, op elk moment dat zij dat wensen, af kunnen van plastic afval en dat zij keuzemogelijkheden hebben in de wijze waarop”, aldus GB. “Eén van de mogelijkheden zijn vaste verzamelbakken voor kunststof, zoals glasbakken, in alle kernen.”

GB is ziet in het gescheiden inzamelen van ook kunststofafval een groot voordeel. Toen zij in een korte notitie in de raadspleinsessie van 30 maart werd geïnformeerd over het te volgen proces rond gescheiden inzameling, was de fractie ook zeer verheugd. “Het college zou in april een besluit moeten nemen met betrekking tot de uitvoering door de ROVA. De raad zou daarvan een afschrift van krijgen, maar tot op heden hebben wij dat besluit nog niet ontvangen”, schrijven De Hair en te Wierik. “Wanneer kunnen wij de vervolgstappen tegemoet zien?”

Het ideaalplaatje is voor Gemeentebelangen de komst van bakken voor kunststof in de kernen. Maar ook zouden mensen, indien dat voor hen mogelijk is qua behuizing, moeten kunnen kiezen voor een oranje container bij huis voor kunststofafval, die frequent wordt geledigd. “Passen de verzamelbakken in het eindplaatje waar u naar toe gaat werken”, vraagt GB. “En wilt u ook de andere manier van kunststof inzamelen aan gaan bieden in het eindplaatje?”

Om dure aanpassingen achteraf te vermijden, pleit GB er tevens voor om de ondergrondse infrastructuur voor het inzamelen van kunststofafval in nieuwe grotere woonwijken zoals Kiezebos III en Sallandse Poort Oost direct mee te nemen bij de planvorming. “Wij zijn ervan overtuigd dat door een mix van maatregelen, zowel in de beginfase als in het uiteindelijk gewenste eindplaatje, de gescheiden inzameling van kunststof tot een succes zal kunnen worden. Veel hangt daarbij af van de service die de inwoners wordt geboden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.