feestelijke opening schoolzone bij majella

Op feestelijke wijze is donderdagochtend door wethouder Ben Haarman de schoolzone bij de Gerardus Majellaschool in Broekland geopend. De kinderen lieten aan het begin van de schooldag allemaal gelijktijdig een kleurrijke ballon los.

Met de zone in Broekland wordt getracht om de verkeersveiligheid rond de school te bevorderen. Met name tijdens het brengen en halen van de leerlingen is het vaak een chaos van auto’s, fietsers en voetgangers. In korte tijd worden veel kinderen gelijktijdig naar school gebracht of opgehaald van school. Auto’s worden vaak geparkeerd zonder dat er rekening wordt gehouden met het overige verkeer. Voor kinderen is het in deze situatie onveilig de weg over te steken om het schoolplein te bereiken of te verlaten.

De nieuwe schoolzone in Broekland is de tweede schoolzone in de gemeente Raalte. Vorig is er bij de Esmoreit in Luttenberg al één gerealiseerd. Hier zijn de reacties positief. De gemeente wil in de toekomst meer scholen voorzien van een schoolzone.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.