extra gelagkamer bij restaurant jan steen

Restaurant Jan Steen in Heino is onlangs uitgebreid met een multifunctionele ruimte. In de herfst- en wintermaanden zal deze kleine gelagkamer gebruikt worden als rokersruimte, in de lente en zomer als speelruimte voor kinderen. De uitbreiding past in de toekomstvisie van eigenaresse en waardin Inge Neppelenbroek. “Je moet blijven investeren! Stilstand is achteruitgang, zeker in deze tijden!”

“Over onze naamsbekendheid hebben we, denk ik, weinig te klagen”, vertelt Inge. “Op vrijdag, zaterdag en zondag zitten we meestal vol, maar teveel mensen weten niet dat we door de week ook op afspraak open gaan. Alhoewel we daarin toch ook een voorzichtig stijgende lijn waarnemen. Eerder waren we drie dagen per week geopend, maar tegenwoordig zitten we op vier. Maar we richten ons ook op de bruiloften- en bedrijfsfeestenmarkt. Hier hebben we een fantastische plek. We zijn omringd door natuur en aangezien de N35 hier langs loopt, zitten we er centraal tussen Zwolle en Almelo.”

Daarnaast biedt de omgeving ook tal van mogelijkheden voor bedrijven die een teambuildingsdag willen houden. “Zo werken we vaak samen met diverse outdoorbedrijven”, vertelt Inge. “Daar kun je deelnemen aan leuke buitensportactiviteiten en hier kun je vervolgens het feest voortzetten. Ik besef me terdege dat er op dit moment flink bezuinigd wordt op dat soort zaken, maar anderzijds weet je met onze ‘all in’-tarieven wel precies waar je aan toe bent! Je eet en drinkt hier voor een vast bedrag per persoon.”

En dus nu een multifunctionele ruimte. Deze gelagkamer kan plaats bieden aan zo’n veertig bezoekers. Er staan onder andere een kleine kachel en een ouderwetse zitstoel. “In de herfst en in de winter kan men er roken. Als restaurant hebben we er wel wat minder mee te maken dan het gemiddelde café, maar ook hier vindt men het fijn om na het eten even een sigaretje te kunnen roken. De kinderen kunnen er in de lente en zomer fijn knutselen of films bekijken. We hebben een beamer en een filmscherm aangeschaft. Die zijn ook bestemd voor bedrijfspresentaties. Je kunt het je in deze branche niet veroorloven om stil te blijven staan. Zo hebben we onlangs ook een springkussen gekocht.”

Inge, een echt horecadier, is geboren en getogen in Heino. Ze heeft jarenlang gewerkt in de horeca in binnen- en buitenland. “Mijn vader was de eigenaar van dit pand, en toen de vorige huurder, een Chinees restaurant, eruit ging, polste hij mij om te vragen of ik interesse had. En dat had ik. Ik zag het als een uitgelezen kans.” Inge sloeg aan het brainstormen en zocht naar een bedrijfsvorm die ze kon combineren met een toekomst als huismoeder (inmiddels heeft ze drie kinderen). Op 11 april 2003 opende Restaurant Jan Steen de deuren. Door haar keuze voor een all-in formule kan ze met een relatief klein team werken en blijven de werkzaamheden beheersbaar.

Neppelenbroek heeft veel aandacht besteed aan het interieur van het restaurant. Veel hout, robuuste stenen, een prominente open haard en daarboven een imposante bewerking van een schilderij van Jan Steen. “Daarnaast werken we eigenlijk alleen maar met A-merken. Op tafel liggen linnen servetten. All-in restaurants krijgen vaak het stempel van ‘vreetschuur’. Maar door de warmte van de inrichting en de kwaliteit van het gebodene, weten we onze bezoekers telkens weer positief te verrassen!”

Inge koestert het informele karakter van haar restaurant. “Van klomp tot stropdas, hier is iedereen welkom. In het weekend hebben we vaak een flink aantal gezelschappen per avond en het gebeurt vaak dat de tafels na verloop van tijd met elkaar mengen. Veel bekenden komen hier elkaar weer tegen.” Restaurant Jan Steen is te vinden aan de Raalterstraat 66 in Heino. Meer info vind je op staging2.restaurantjansteen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.