expositie van lony wing bij the art company

Kunstenaar Lony Wing exposeert tijdens openingsuren van Dorie Haarman The Art Company in de winkel aan de Nieuwe Markt 10 in Raalte. Lony is een zeer talentvolle schilder, die internationaal furore maakt met zijn opvallende, kleurrijke werken. De favoriete onderwerpen van Lony, die zowel in Nederland als Bali woont, zijn stadsgezichten en landschappen.

Lony Wing (1976) volgde op West-Java een lange en traditionele Indonesische schildersopleiding. Hij leerde er elk aspect van de schilderskunst beheersen. Toen hij twintig was, vestigde hij zich op Bali om zich, geïnspireerd door het rijke artistieke leven daar, verder te ontwikkelen. Hij werd gegrepen door het consensisme, een nieuwe stijl die zich kenmerkt door harmonie, evenwicht en overeenstemming van kleur en licht. Zijn realistisch-kubistische schilderijen met een harmonieus gebruik van kleurschakelingen zijn een resultaat van zijn eigen stijl binnen deze stroming.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.