Home / archiefcentraal / expositie van lony wing bij the art company

expositie van lony wing bij the art company

Kunstenaar Lony Wing exposeert tijdens openingsuren van Dorie Haarman The Art Company in de winkel aan de Nieuwe Markt 10 in Raalte. Lony is een zeer talentvolle schilder, die internationaal furore maakt met zijn opvallende, kleurrijke werken. De favoriete onderwerpen van Lony, die zowel in Nederland als Bali woont, zijn stadsgezichten en landschappen.

Lony Wing (1976) volgde op West-Java een lange en traditionele Indonesische schildersopleiding. Hij leerde er elk aspect van de schilderskunst beheersen. Toen hij twintig was, vestigde hij zich op Bali om zich, geïnspireerd door het rijke artistieke leven daar, verder te ontwikkelen. Hij werd gegrepen door het consensisme, een nieuwe stijl die zich kenmerkt door harmonie, evenwicht en overeenstemming van kleur en licht. Zijn realistisch-kubistische schilderijen met een harmonieus gebruik van kleurschakelingen zijn een resultaat van zijn eigen stijl binnen deze stroming.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen aan zet over zoekgebied Dalfserveld-West

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft na uitgebreid onderzoek het agrarische gebied Dalfserveld-West aangewezen als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.