everhard zwart concerteert in wh zwart hal

Organist Everhard Zwart verzorgt op zaterdag 6 juni een concert in de WH Zwart Hal in Lemelerveld. Het concert heeft als thema ‘Majestueuze Orgelklanken’. Op het programma staan werken van onder andere JS Bach, Pietro A. Yon, William Rea en Clausmann. Aanvang is om 20.00 uur.

Everhard kreeg het orgelspel echt met de paplepel ingegeven. Zijn vader, Willem Hendrik Zwart, was één van de bekendste organisten van Nederland (en tevens naamgever van de WH Zwart Hal). Zijn internationale debuut als concertorganist maakte Everhard in 1983 in Barcelona (Spanje), waarna hij regelmatig concerteerde in verschillende Europese landen, zoals Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. Vanaf 1985 maakt hij regelmatig succesvolle concertreizen naar Amerika en Canada.

Dat Everhard over een zeer breed repertoire beschikt is inmiddels zijn handelsmerk. Grote orgelwerken van diverse componisten, maar ook minder bekende werken zijn te beluisteren tijdens zijn vele concerten. Zijn grote voorliefde gaat hierbij uit naar de Frans romantisch orgelwerken van onder andere Widor, Vierne, Franck en Guilmant. Everhard Zwart toont zich daarnaast ook graag een virtuoos vertolker van de composities van Bach, Reger, Reubke en vele anderen.

Voor reserveringen voor het concert in de WH Zwart Hal kun je bellen naar 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entreeprijs bedraagt 9 euro, inclusief koffie en een drankje met een hapje. Kinderen tot 13 jaar gratis. De WH Zwart Hal is te vinden aan de Grensweg 17 te Lemelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.