essent uiteindelijk toch verkocht aan rwe

RWE wordt de nieuwe eigenaar van Essent. De verkoop is rond, nu Noord Brabant ook haar aandelen verkoopt. Dat besloot de provincie vrijdag. Een tactisch spel ging daar aan vooraf.

RWE had altijd geroepen tachtig procent van de aandelen te willen hebben. Maar toen de Duitse energiegigant net meer dan vijftig procent in handen had, veranderde dat standpunt. Met 51 procent hadden ze ook een meerderheid en besloten ze met minder dan tachtig procent tevreden te zijn. Voor Noord Brabant bleef er toen niet zo veel te kiezen over. De VVD in die provincie ging overstag met de uitleg dat je dan beter maar tegen goede voorwaarden kunt verkopen, dan met Essent-aandelen te blijven zitten die ‘niets’ meer waard zijn.

En zo komt RWE uiteindelijk in bezit van ruim tachtig procent van de aandelen Essent. Voor de provincie Overijssel betekent dat, dat de miljoenen die daarmee verdiend worden, mede ingezet worden voor duurzame energie. Ook de gemeenten Raalte, Dalfsen en Olst-Wijhe strijken miljoenen op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.