ellen keizer wint aanmoedigingsprijs cult

Ellen Keizer heeft zondag als afsluiting van Cult 2009 de aanmoedigingsprijs gewonnen. Dit is een stimuleringsprijs voor beginnend beeldende kunstenaars in de gemeente Raalte of zij die hun roots in deze gemeente hebben. Met de prijs wordt waardering uitgesproken voor de artistieke en maatschappelijke activiteiten en bestaat uit een realisatie van een catalogus in full color. Ook zal er een expositie van het werk van Ellen Keizer worden georganiseerd.

De organisatie van Cult heeft heel bewust aan jonge, toekomstige kunstenaars een podium willen bieden. Jonge mensen uit Raalte die zich aangetrokken voelen door cultuur missen juist deze cultuur in onze gemeente met als gevolg dat men Raalte de rug toekeert en zich vestigt in andere plaatsen. Allereerst vanwege de studie, maar gaandeweg neemt het verlangen naar Raalte af. “Raalte biedt de jongeren nauwelijks iets op het gebied van kunst”, zegt Gerard te Wierik, bestuurslid van Cult Raalte. “Maar dat er veel talent schuilt bewijst deze expositie door jonge Raaltenaren.”

Naast Ellen Keizer, was bijvoorbeeld Mark Bouwhuis iemand die perfect aanvoelde wat er voor Cult 2009 van hem verlangd werd. “Zorgvuldig tot in detail, werden de ruimten ontdaan van alle onrust en in het geheel wit geschilderd”, aldus het juryrapport. “Zodat alle aandacht uitging naar zijn schilderijen. Een ware oase van rust. Daarentegen voel je je bij Niels Wellenberg echt op een feestje. Niels pakt geweldig uit, wat een energie straalt zijn lokaal uit, wij werden er vrolijk van. Ingewikkelde airbrushpaintings met gevoel voor humor. Net als Mark is ook Niels in staat geweest om de ruimte eigen te maken en een sfeer te scheppen die iets met je doet. Dit was overigens één van de belangrijkste criteria: Zeggingskracht, het moest ons raken.”

“Ook Ronald Jonkman kon je raken, en hoe”, zegt de jury, die naast Te Wierik bestond uit Ed Penninks, Niek Roovers, Anneletty en Christien de Jong. “We waren zeer onder de indruk van zijn passie en vooral durf, want Ronald stond in minder dan zijn onderbroek. Wat een lef! Dat zo’n jonge man al zijn emoties toont. We zijn zeer benieuwd hoe hij zich ontplooit en zien hem dan ook graag terug. Hierin schuilt een echte kunstenaar! Tweedejaars studente Rianne Holtmaat exposeerde met frisse eerlijke concepten, waarbij opvallend de basis lag bij het handwerk. Er wordt gelukkig nog veel getekend op papier en pas in een later stadium de computer gebruikt.”

“Maar Ellen Keizer is een geval apart. Zij deed de gehele commissie verbazen over zoveel professionaliteit en gevoel voor esthetische kwaliteit voor zo’n jong iemand. Daarin schuilt talent die vol passie vertelt over de ontstaansgeschiedenis van haar ontwerpen. Haar eigen ontworpen lettertype geplaatst op de gevel van een gebouw toont aan dat deze dame heel wat in haar mars heeft. De technische afwerking van haar ontwerpen is zeer zorgvuldig en getuigd van vakmanschap en goede smaak. Een goed voorbeeld hiervan is het driedimensionaal alfabet. Wij zijn dan ook unaniem van mening dat Ellen Keizer de Cult Aanmoedigingsprijs 2009 verdient.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.