elf eurokandidaten te gast in radioprogramma

Het programma Raalte deze Week van RTV Raalte gaat zaterdag in op de naderende Europese verkiezingen. Presentator Benne Solinger heeft elf politiek partijen bereid gevonden om telefonisch aan het programma mee te werken. Ook burgemeester Piet Zoon doet mee, hij is in het eerste van de twee uur durende uitzending medepresentator. Het politiek geladen radiopraatprogramma duurt van 09.00 tot 11.00 uur. Luisteraars kunnen ook invallen, op tefefoonnummer 0572-360188.

VVD-lijsttrekker Hans van Baalen, lid van de Tweede Kamer, is de eerste gast die het vuur na aan de schenen wordt gelegd door Solinger en Zoon. Daarna is Stieneke van der Graaf, namens CU lid van Provinciale Staten van Groningen, aan de beurt. Stieneke is pas 24 en studeert Internationaal en Europees recht, maar toch staat zij voor de Europese verkiezingen op nummer 7 van de lijst CU/SGP, als vijfde kandidaat vanuit ChristenUnie. Na Stieneke volgt er een interview met PvdA-lijsttrekker Thuis Berman. Otto ter Haar mag daarna wat vragen beantwoorden als lijsttrekker van de milieupartij De Groenen. Wim van der Camp, lijsttrekker van het CDA, is de laatste telefonische gast van het eerste uur.

Het tweede deel wordt gestart met Arno Uijlenhoet, lijsttrekker van Newropeans. Newropeans is de eerste echte Europese politieke partij die in 2009 meedoet aan de Europese verkiezingen. Deze partij heeft onlangs tijdens haar ledenvergadering in Frankfurt een marsroute vastgesteld voor de ontwikkeling van een Europees plan om de wereldwijde financiële en economische crisis te lijf te gaan. Na Uijlenhoet komt Eline van den Broek namens Libertas aan het woord, gevolgd door Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren. Overige gasten zijn Sophie in ’t Veld (D66), Düzgün Yildirim (Solidara) en tot slot de Zwolse kandidaat Frank Futselaar van de SP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.