de band nou en opent dauwpop 2009

De band ‘Nou En’ is de winnaar geworden van de wedstrijd ‘Wie opent Dauwpop 2009’. Dat is donderdag bekend gemaakt in het radioprogramma Het Overijssels Hart. De punkpopformatie uit Kampen mag donderdag 21 mei de vijftiende editie van het grootste popfestival van Overijssel openen.

Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat RTV Oost en de organisatie van Dauwpop de handen ineen hebben geslagen om talentvolle bands een kans te geven op het festival. Nou En was samen met ZaZA uit Groningen en The Tommycats uit Enschede door een jury gekozen uit meer dan honderd inzendingen. De drie finalisten mochten op kosten van RTV Oost videoclips opnemen die te zien waren op TV Oost en staging2.rtvoost.nl. Via de website kon het publiek een stem uitbrengen. Nou En kreeg bijna vijftig procent van de stemmen, genoeg om samen met topacts als Ilse DeLange, Guus Meeuwis en De Jeugd van Tegenwoordig op te mogen treden op Dauwpop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.