coureurs becks tevreden na race op assen

In tegenstelling tot de eerste race van het seizoen, is de tweede wedstrijd voor het Becks Racing Team Wijhe wel goed verlopen. Eindelijk kon het team juichen op het TT-circuit van Assen, waar het al zo vaak heeft tegen gezeten. Jarno Jonker finishte met maar een paar seconden achterstand op een knappe vierde plaats, terwijl Boy Beck met een achtste plaats ook goed mee kon komen in een wedstrijd meetellend voor het ONK.

In de aanloop naar de race kende het BMW-team uit Wijhe nog wel wat problemen. Hoewel Beck zijn draai snel had gevonden, had de motor van Jonker nog steeds problemen. Bij de eerste training liep de motor nog wel goed, maar bij enkele bochten leek er toch iets niet helemaal soepel te lopen. Een aanpassing aan de gasnaald leverde niet het gewenste resultaat op, zo bleek in de tweede training. Pas op zondagmorgen, de dag van de race, werd het euvel verholpen. Op advies van Hans van de Starre van Star Trick Tuning uit Gaanderen zijn er maar een aantal andere mengbuizen in de carburateur gemonteerd en daar ging de motor duidelijk beter van lopen.

Tegen een uurtje of één stonden Jonker en Beck aan de start voor hun race. Beide coureurs kenden een goede start en konden hun posities ook blijven houden. Halverwege de wedstrijd werd er echter afgevlagd in verband met een heftige regenbui, die nogal wat coureurs tot stoppen had gedwongen. Na de herstart zaten de BMW-coureurs er nog beter bij. Beck kende een superstart en kwam tot vlak achter Jonker, maar moest in het slot toch wat plekken toegeven. Hij kwam uiteindelijk als achtste over de meet, Jonker werd knap vierde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.