blijdenstein ook raalte voelt de recessie

“Ook de gemeente Raalte voelt de economische recessie”, aldus wethouder Yayeri Blijdenstein tijdens de presentatie van de perspectiefnota 2010-2013, waarin het financiële perspectief voor de komende jaren wordt geschetst.

“De recessie heeft met name invloed op de omvang van de algemene uitkering van het rijk uit het gemeentefonds”, vertelt Blijdenstein, die verwacht dat de gemeente in de toekomst structureel één miljoen euro minder zal krijgen van het rijk. Desondanks wil het Raalter college van burgemeester en wethouders toch blijven investeren. Het gaat dan met name om de ontwikkeling van sportpark Tijenraan, de uitvoering van de kunstgrasnota, de ontwikkeling van bedrijventerreinen De Zegge en Spoorzone-Oost en de realisatie van een brede school in Raalte Noord.

Om dit alles de komende jaren te financieren, doet het college een beroep op de spaarpot van de gemeente. “Dankzij de goede vermogenspositie van Raalte kunnen middelen vanuit de algemene reserve worden ingezet als eenmalig dekkingsmiddel voor nieuwe beleidsvoornemens”, aldus Blijdenstein, die voor de wensen in de perspectiefnota eenmalig ruim 3,5 miljoen euro uit de spaarpot wil halen.

Het laatste woord is nu aan de gemeenteraad. Maar voordat de raad de perspectiefnota 2010-2013 vaststelt, wil de raad daar eerst de mening van inwoners en maatschappelijke organisaties over horen. Daarvoor houdt de Raalter gemeenteraad een hoorzitting tijdens de raadspleinsessie op woensdag 3 juni. Belanghebbenden en belangstellenden worden uitgenodigd om bij die gelegenheid hun standpunt over de perspectiefnota naar voren te brengen. De raadsfracties kunnen de reacties betrekken bij het raadsdebat over de perspectiefnota op donderdag 25 juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.