bezoek mulder in teken landbouw en milieu

Europarlementariër Jan Mulder (VVD) heeft woensdag op uitnodiging van brancheorganisatie CUMELA Nederland een vruchtbaar bezoek gebracht aan Jansen Wijhe BV. Dit bedrijf houdt zich onder andere bezig met agrarisch loonwerk, grond-, weg en waterbouw, cultuurtechnische werken, groenrecycling, mestdistributie en het opwekken van bio-energie.

Jan Mulder laat zich graag vanuit de praktijk informeren en legt daarom regelmatig een werkbezoek af. “Vanachter een bureau kom je er niet achter wat er werkelijk speelt”, aldus Mulder. Het bezoek van Mulder aan Wijhe stond vooral in het teken van de landbouw in relatie tot het milieu. De activiteiten van Jansen Wijhe BV zijn een duidelijk voorbeeld van hoe de landbouw een belangrijke milieuvriendelijke bijdrage kan leveren. Op het gebied van mest lijkt de Brusselse wetgeving echter remmend te werken. Voor Mulder een bekend gegeven, waar hij zich dan ook jaren druk over maakt.

Zo wordt vanuit Brussel het gebruik van kunstmest nog steeds gestimuleerd, terwijl in Nederland dierlijke mest ruim voorhanden is. Daarnaast worden boeren niet beloond voor een efficiëntere en milieuvriendelijke bedrijfsvoering en is het voor EU-lidstaten moeilijk om juist die maatregelen te nemen die het beste bij de lokale omstandigheden in de verschillende lidstaten passen. De VVD’er heeft ervoor kunnen zorgen dat de mestwetgeving uit Brussel binnenkort wordt geëvalueerd.

Loonbedrijf Jansen Wijhe doet verder aan het recyclen van groenafval en wekt bio-energie op doormiddel van een biogasinstallatie. Vooral de administratieve en bureaucratische lasten zijn hem daarbij een doorn in het oog. Op initiatief van Europarlementariër Mulder is er sinds kort een onafhankelijke commissie opgericht die moet toezien op de vermindering van administratieve lasten als gevolg van Europese regelgeving. Deze commissie roept Europese burgers op om de in hun ogen overbodige regelgeving te melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.