beelden uit zimbabwe in sallandse tuin

In een natuurlijke tuin in Olst staan de komende weken grote en kleine beelden uit Zimbabwe opgesteld. De expositie laat kunst zien van Zimbabwaanse beeldhouwers. Uit ruwe stukken steen hakken zij figuratieve en abstracte beelden. In de tuin staat elk beeld op een passende plek. In het open veld, verscholen achter een struik of in het water. Bezoekers kunnen er vrij ronddwalen temidden van beelden, bloemen en kwakende kikkers.

Hoewel de situatie in Zimbabwe verre van rooskleurig is, lukte het de organisatoren Gosse Jongstra en Hillie van Dreven, om ook dit jaar voldoende beelden uit Zimbabwe naar hun tuin in Olst te halen. Zij werkten daarbij samen met Galerie Stonedreams en beeldhouwer Alice Musarara. De beelden uit Zimbabwe zijn ook te koop. Daarmee wordt bijgedragen aan kleinschalige projecten in Zimbabwe.

In de tuin is verder ‘Keramiek uit Marle’ van beeldend kunstenaar Thea de Badts te zien. De opening van de tentoonstelling is op zondag 17 mei om 13.30 uur. Verder is de Sallandse tuin aan de Eikelhofweg 2B in Olst zowel in het weekend van Hemelvaart als Pinksteren dagelijks gratis open van 13.00 tot 17.00 uur. Een voorproefje is te zien op staging2.beeldenuitzimbabwe.nl, daar vind je ook meer informatie over het project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.