atbers lemelerveld succesvol in houffalize

ATB-Team Lemelerveld heeft naar internationale maatstaven een succesvol weekend achter de rug. In een wereldbekerwedstrijd voor mountainbikers in het Belgische Houffalize werd Marianne Teerenstra bij de dames tiende. Ido Jansen en Jeroen Wessel eindigden bij de eerste vijftig (45ste en 47ste).

In Houffalize, ook wel het ‘Mekka’ van de mountainbikewereld genoemd, werd een open wedstrijd voor licentiehouders gehouden. Er deden meer dan 200 rijders mee uit diverse landen. Het parcours was heftig, met steile stijgingen en dalingen. Vanaf de start moesten de rijders gelijk al een kilometer klimmen, met een hellingspercentage van meer dan twintig procent. Zowel Ido als Jeroen kwam bij de eerste zestig renners boven. Vervolgens wisten de heren uit Lemele en Lemelerveld zich gedurende de race verder naar voren te rijden.

Omdat de wedstrijd niet meetelde voor de nationale- en Benelux-klassementen besloot Marianne Teerenstra veel ervaring en een extra trainingsprikkel op te doen. Het heuvelachtige parcours was de ranke Ommense niet op het lijf geschreven, maar oefening baart kunst, bewees ze. “Ik ben blij dat ik met het team hier ben. De jongens hebben toch wat meer bravoure, en zo verleg ik zelf ook mijn grenzen.” Zonder kleerscheuren passeerde Marianne na anderhalf uur de eindstreep als tiende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.