assistentes geslaagd voor triage opleiding

Assistentes van de Centrale Huisartsenpost Salland in Deventer zijn in mei geslaagd voor de opleiding tot Triage-assistent. Dit is een nieuwe, landelijk verplichte opleiding voor doktersassistenten en verpleegkundigen die aan de telefoon de zogenaamde triage verrichten. Daarbij vraagt de assistente op basis van protocollen de klachten van de patiënt uit. De opleiding richt zich zowel op de medische aspecten van de triage als op de communicatie.

Omdat de huisartsenpost in Deventer een spoeddienst is voor avonden, nachten en weekenden, worden alleen patiënten gezien met klachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. Na telefonische triage wordt door de assistent bepaald of het noodzakelijk is dat een patiënt op de huisartsenpost wordt gezien, een huisbezoek moet krijgen of dat er telefonisch advies gegeven kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.