amerikaanse bluesgigant in taveerne tivoli

Na een daverende tour in september 2008 is de Amerikaanse bluesheld Michael Dotson weer terug in Nederland met shows op vooraanstaande festivals. Vorig jaar was deze bluesrot onder meer te bewonderen in het Burgerweeshuis in Deventer en in het voorprogramma van Gino Vanelli. Op zaterdag 16 mei speelt Michael Dotson met zijn band vanaf 22.00 uur in Taveerne Tivoli.

Michael Dotson gaat al jaren mee en is een legende in Chicago, de smeltkroes van de blues. Hij heeft de blues afgekeken van onder andere Muddy Waters en is jaren lang lid van Magic Slim & The Teardrops geweest. In deze samenstelling won hij de vooraanstaande WC Handy Award als beste band van 2003. Tijdens verschillende tours heeft Dotson heel de Verenigde Staten gezien en op veel hoog aangeschreven bluesfestivals gespeeld.

Zijn eerste soloalbum Lightnin’ in My Pocket’ is afkomstig uit 2006 en bevat een diversiteit aan blues die allen onder de noemer Chicago-blues vallen. Meerdere malen heeft Michael getoerd in Europa, Japan, Brazilië en samen gewerkt met onder andere Jimmy Burns, Homesick James, Billy Boy Arnold en Big Jack Johnson. Aankomende tour heeft Michael wederom een Deventer band om zich heen met leden van de Daisy’s Dukes en The Sweet Lovin’ Daddy’s. Dat staat garant voor een heerlijke avond oude, vertrouwde en nieuwe blues!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.