alain clark speelt pinkster party plat

Dat hij een internationale topper in wording is, bewees Alain Clark zaterdagavond tijdens de Raalter Pinkster Party. Tussen de 4.000 en 4.500 bezoekers waren getuige van één van de meest swingende starts van Ribs&Blues ooit. De nummer 1 funk- en soulvedette van Nederland had er zin in. ‘This aint gonna work’ zong hij, maar dat deed het dus wel. Clark werd opgezweept door het enthousiaste publiek op een lekker volle Domineeskamp.

Een andere muzikale ster, Bertolf, is nog duidelijk minder ver op de route naar mogelijke internationale roem. De bezoekers die vooral een singer-songwriter hadden verwacht en de hit ‘Another Day’ kenden, hoorden een stevig muzikaal optreden. Daarbij liet de Zwollenaar wel horen muzikaal veel in zijn mars te hebben. Uiteraard had hij als voorprogramma van Clark het ook een stukje zwaarder om het publiek mee te krijgen.

We vroegen twee tieners ook het avondje Alain Clark te verslaan. Ze kwamen voor het eerst op de Pinkster Party en waren daarom niet alleen onder de indruk van Clark. Op weg er naar toe deden de dames al verschillende indrukken op. “Daar is ie dan, die grote rode tent. Daar komt de muziek dus vandaan… Overal staan standjes met verschillende producten. Van een broodje beenham tot kleren. Natuurlijk staat er voor de muntenbar een lange rij. Er draait gezellige muziek en er wordt al flink gedanst. Na lang wachten is het om elf uur eindelijk zo ver: Alain Clark komt eraan. Maar geen Alain Clark te zien, alleen te horen. Vast om het iets spannender te maken.”

Uiteindelijk wordt het lange wachten dan toch beloond: “Daar komt hij aan! In een wit shirt met een v-hals en een petje op. Helemaal zijn eigen stijltje. Met zijn funk en soulmuziek weet hij het publiek flink mee te slepen. Wat staat ie relaxt op het podium. Na een uurtje is zijn optreden weer afgelopen.” Gelukkig dat de tentjes met friet, beenham en spareribs er dan nog zijn.

Vandaag en morgen gaat Ribs&Blues verder zonder dat je er entree voor hoeft te betalen. Twee volle dagen gratis blues, bluesrock en Americana, gekoppeld aan activiteiten zoals ze die in bakermat Amerika ook kennen. Inclusief Kids Corner, Adventureland en Theaterland. Maar vooral ook de spareribs. Dit jaar in niet minder dan 4 variëteiten, van zoet tot heel pittig. Zaterdagavond gingen al de eerste honderden kilo’s over de toonbanken van de grillhouses. En nog vele honderden kilo’s zullen volgen. Salland hoeft dit weekend niet te koken. Dat doen ze op de Domineeskamp in Raalte voor je.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.