actie met loten levert goede doelen geld op

Een unieke actie met een voor alle partijen goede afloop. Zo kan de Oudejaarsloten-actie van Annie Schulten in Raalte en De Smulbaai in Heino wel de boeken in. Eind vorig jaar besloten ze om een percentage van de verkoop van Oudejaarsloten van de Staatsloterij af te staan aan een drietal goede doelen. Het Heetens Hulpgoederen Centrum Filippijnen, de Red Horse Company en de Heinose jongeren van het KESA-project krijgen elk vijfhonderd euro.

Jan Alferink van Annie Schulten en John van der Vegt van De Smulbaai spreken van een geslaagde actie. “We merkten echt dat mensen door de actie speciaal bij ons loten kwamen kopen. Dat had er zeker ook mee te maken dat we voor honderd procent kunnen garanderen dat het geld op de goede plek terecht komt. Het gaat namelijk om particuliere initiatieven”, aldus de twee concullega’s, die verwachten dat de samenwerking in welke vorm dan ook zeker nog wel een vervolg zal krijgen.

Zowel bij De Smulbaai als bij Annie Schulten is informatie verkrijgbaar over de drie goede doelen en is fotomateriaal te bekijken. De goede doelen hebben allen een duidelijke link met de gemeente Raalte. Annie Schulten heeft gekozen voor het Heetens Hulpgoederen Centrum Filippijnen. Deze stichting bestaat inmiddels al vijftien jaar en verleent op alle mogelijke manieren hulp aan bepaalde regio’s in dit Aziatische eilandenrijk. Dat kan variëren van een hulptransport, nadat een gebied is getroffen door natuurgeweld, tot steun bij het bouwen van een school voor doofstomme kinderen en medische apparatuur voor ziekenhuizen.

Ook een deel van het geld dat De Smulbaai heeft verdiend met de verkoop van Oudejaarsloten komt terecht op de Filippijnen. De Heinose gemakswinkel heeft namelijk haar steun uitgesproken aan de Red Horse Company. Dit is een initiatief van vrijwilligers uit Heino en Lierderholthuis, die bij tijd en wijle op eigen kosten afreizen naar de Filippijnen om daar te helpen met het bouwen van huizen voor de allerarmsten en scholen. Vaak gaat dit in samenwerking met een hulporganisatie of particuliere projecten.

Het andere deel van de opbrengst van De Smulbaai gaat naar de Heinose jongeren die zich vanuit de KESA (Kerk en samenleving) inzetten voor ontwikkelingsprojecten. In de zomer van 2009 gaan negen jongeren naar Bolivia en India om daar klaslokalen en woningen te bouwen. De projecten vinden plaats onder auspiciën van de World Servants, een christelijke organisatie die scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen bouwt. Ze krijgt daarvoor de hulp van groepen jongeren en volwassenen uit Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.