aanslag waterschapsbelasting op de mat

Vanaf volgende week valt bij iedereen in Salland weer de aanslag watersysteemheffing van het Waterschap Groot Salland in de bus. Door een verandering in de Waterschapswet kan de aanslag afwijken van voorgaande jaren. In totaal gaat het Waterschap Groot Salland niet meer belasting heffen, maar de belastingen worden wel anders verdeeld over de belastingplichtigen.

Eigenaren van gebouwen ontvangen in de komende weken een aanslag die hoger is dan voorgaande jaren. Personen met een eigen huis van 200.000 euro betalen per saldo acht procent meer aan het waterschap dan in 2008. Mensen in een huurhuis betalen zes procent minder. Voor de meeste agrarische bedrijven dalen de lasten. Eigenaren van gebouwen en grond in de uiterwaarden ontvangen voor het eerst een aanslag, tegen gereduceerd tarief.

De aanslagen worden verzonden door Lococensus, het gezamenlijke belastingkantoor van de vijf waterschappen in Oost-Nederland. Deze waterschappen werken samen bij de belastingheffing om de aanslagen zo goed en goedkoop mogelijk te kunnen uitvoeren. Lococensus maakt vervolgens de belastinggelden over aan het waterschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.