6 juni open dag sallandse aspergetelers

De Sallandse aspergetelers houden zaterdag 6 juni open dag van 10 tot 16 uur. Dat is zeker een bezoekje waard, want zonder het vakmanschap van de Sallandse aspergetelers heb je niet die lekkere asperges die we kennen. En omdat de bedrijven in een prachtige omgeving liggen, loont het de moeite de fiets te pakken en er een paar meer aan te doen. Misschien dat je de kennis van het steken dan al wel hebt opgedaan, maar overal hebben ze lekkere hapjes. We gaan in vogelvlucht de bedrijven even langs.

Aspergebedrijf De Weerd aan de Nieuwe Deventerweg in Raalte organiseert dit jaar een grote aspergefair op zowel zaterdag 6 als zondag 7 juni. Daarover in een apart bericht meer.

Tuinderij Ogink verloot op de open dag een aantal aspergediners onder de bezoekers. En natuurlijk ben je aan de Overkampsweg 3 in Raalte van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen, want er is extra veel tijd voor de bezoekers voor uitleg over de aspergeteelt. Er zijn dagverse asperges te koop. Wie meer dan vijftien euro in de winkel koopt (asperges, wijnen, ham, boter) maakt kans op een aspergediners. Zaterdag 20 juni vindt de trekking plaats.

Net als gedurende het gehele aspergeseizoen ben je ook van harte welkom op Aspergebedrijf de Boerkampvan de familie Nieuwenhuis in Diepenveen. Naast het melken van koeien, worden op het bedrijf ook Sallandse asperges geteeld. In de winkel zijn die te koop en je er krijgt advies over de bereiding van de asperges. Op de open dag krijgen de bezoekers de mogelijkheid geven om heerlijke variaties van asperges te proeven, bereid door een echte kok. Ook zal er de gelegenheid zijn wijnen te proeven.

Tijdens de open dag bij Tuinderij Veldink aan de Wetermansweg in Diepenveen word je rondgeleid over het bedrijf om te ervaren wat er allemaal komt kijken bij de teelt van asperges. Tevens zijn er dagverse asperges te koop in de winkel.

Ook familie van der Kolk ontvangt graag bezoekers in de nieuwe winkel aan de Hout Es 4 in Oudleusen (voormalige hooiberg) om kennis te maken met hun producten. Nieuw dit jaar zijn de eigen gemaakte jams van eigen geteeld fruit zoals aardbeien, frambozen en bramen. Naast de teelt van asperges worden er op dit bedrijf ook verse aardbeien geteeld. Het belooft weer een gezellige dag te worden met diverse kramen en heerlijk eigen gemaakte hapjes.

Wil je meer weten over Salland Aspergeland en de gezamenlijke open dag bij de Sallandse telers dan kun je ook nog terecht op staging2.sallandaspergeland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.