150 jaar katholiek onderwijs op de boerhaar

Katholieke basisschool De Bongerd viert deze week het 150-jarig bestaan van katholiek onderwijs op de Boerhaar. De gehele week zijn er tal van activiteiten voor de leerlingen. Op zaterdag wordt er een reünie gehouden voor oud-leerlingen, oud-leerkrachten en oud-bestuursleden. Inmiddels hebben zich al zo’n 550 mensen opgegeven.

Op vrijdagmiddag wordt De Bongerd feestelijk heropend. Na bijna twee jaar van bijbouwen, verbouwen en renoveren – van zowel het gebouw als het plein – is de school nu in staat om de ruim 180 leerlingen op een goede manier te huisvesten en onderwijs te geven. Om 13.30 uur vindt de heropening plaats. Dit is tevens het startschot van een tentoonstelling in school, die op vrijdagmiddag tot 17.00 uur voor iedereen vrij toegankelijk is.

Te bezichtigen valt een deel van de collectie over onderwijs van de Oudheidkamer Wijhe. Verder heeft Liesbeth van Wijhe haar uitgebreide privécollectie uitgeleend over leesonderwijs in Nederland. In school kun je allerlei oude foto’s bewonderen die Mirjam van Gurp en Riek Hofstede de afgelopen acht maanden hebben bijeengebracht. Daarnaast kunt je ook gewoon een kijkje nemen in de school.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.